Tészta
Kulináris élmények olasz tészta felhasználásával
Az olasz konyhaművészet számos rajongót tudhat magáénak. A tésztaételek a világ minden pontján népszerűek, ám korántsem mindegy, milyet használunk az egyes receptekhez. Hosszú és rövid tészták éppen úgy megtalálhatóak a kínálatban, mint az aprótészták, a metéltek, a töltött fajták. Az olasz tészta kapcsán sokan elsősorban a spagettire gondolnak. A választék azonban ennél sokkal szélesebb. Például a Fettuccine is igen kedvelt az olasz gasztronómiát előnyben részesítők körében. A szélesmetélt változatosan felhasználható és számos remek recept alapjának számít. A Fusilli az "orsó" szóból származik és hazánkban is e néven kerül a boltok polcaira. A szinte mindenki által ismert tésztaféle eredetileg durum lisztből, tojás nélkül vagy tojás hozzáadásával készül. A Közép-Dél Itália területéről eredő olasz tészta webáruházunk kínálatában is nagy népszerűségnek örvend.
A Pappardelle tipikus olasz tészta, ami tojás, liszt, olaj és só keverékéből készül. Ami különlegessé teszi, az a formavilága, hiszen a körülbelül 13 mm széles tésztát egyfajta fészek formába göngyölítik. Kiválóan alkalmas húsos, gombás és paradicsomos ragukkal egyaránt. Az olasz gasztronómia alapköveinek számítanak a tészták, amelyek izgalmas ízesítéssel, a megfelelő fűszerekkel, ragukkal egyaránt az asztalra kerülhetnek. A tésztaételek szerelmeseinek az olasz tészta olyan fogás, ami akár hetente többször is elkészül. A mennyei illatok tökéletes állaggal társulnak, ráadásul az igazán laktató finomságnak is számít, így szinte megunhatatlan.