Antipasti
Antipasti: előételek ínyenceknek
Az étkezés során, hazánkban a szükségesnél kisebb hangsúlyt helyezünk az előételek fogyasztására. A mediterrán gyökerekre visszavezethető antipasti pedig kiválóan alkalmas arra, hogy megteremtse a hangulatot a menüsorhoz. Segítségével megérkezik az étvágy és a társaság is összecsiszolódik, a finom falatoknak köszönhetően. Nem véletlen, hogy a mediterrán konyha előszeretettel használja az antipasti kínálta lehetőségeket. Ami a spanyoloknál a tapas, az olaszoknál az antipasti. Olajbogyó, sajt, sonkafélék, szalámik, kis halfélék apró szendvicsfeltétként kitűnő választásnak bizonyulnak. A népszerű alapanyagok akár egymás társításában is elérhetőek.
Az olasz gasztronómia nem véletlenül népszerű és terjedt el világszerte. A különleges ízek sajátos társítása akkor is megállja a helyét, ha előételről, az étkezést megalapozó finomságokról van szó. Egy pohár bor társaságában, akár ünnepi étkezésekkor is remek választásnak bizonyulnak ezek. Az antipasti fogyasztása azonban a mediterrán országokban sokkal hétköznapibb dolog ennél. A mediterrán népekre egyébként is jellemző az életigenlés és az, hogy igyekeznek a legtöbbet kihozni minden napból. Miért ne varázsolná az olasz családok emberközpontú és vidám hangulatát az otthona falai közé? Az antipasti ehhez elmaradhatatlan finomságnak számít. Fedezze fel az olasz kulináris élmények sajátosságait és indítsa az étkezéseket az ízlésének megfelelő antipasti válogatással! A nemzetközi konyha sajátossága a hangulatteremtéshez és a gasztronómiában történő elmélyüléshez is hozzájárul.